Ouderportaal

Ouder tevredenheidsonderzoek

Ouder tevredenheidsonderzoek

Beste ouders en verzorgers,


Een tijdje geldeden heeft u het ouder tevredenheidsonderzoek ingevuld. Met dit bericht zou ik u de terugkoppeling ervan willen geven.


We hebben op dit moment bij het onderwijs 276 kinderen zitten en ruim 80 kinderen op de opvang. Bij het onderwijs alleen al hebben we ruim 200 gezinnen met broertjes en zusjes.


In totaal hebben 55 ouders het onderzoek ingevuld van onderwijs en opvang samen.


Over het algemeen zijn de ouders tevreden over het IKC. Ze gaven ons een 7,7. Als we dit vergelijken met andere IKC's, dan wordt daar ook gemiddeld een 7,7 gescoord. Er liggen verbeterpunten bij de communicatie, de identiteit en bij bepaalde onderdelen in het onderwijs.


We hebben het verslag met de IKC Raad besproken en gezamenlijk hebben we 3 aandachtspunten geformuleerd:  1. De communicatie.

  2. Gepersonaliseerd leren.

  3. Sociale veiligheid.Wat heb ik aan deze punten gedaan:  1. De algemene communicatie: Er is een communicatieplan met communicatiekalender opgesteld om u beter op de hoogte houden. We proberen u zo goed mogelijk mee te nemen in de ontwikkelingen en mocht u ergens tegen aan lopen. Ik hoor het graag van u, mijn deur is altijd open voor u.

  2. Gepersonaliseerd leren: We zullen nooit helemaal tot gepersonaliseerd leren komen, echter zijn we wel stappen aan het zetten om hiermee een stuk verder te komen. Zo hebben we een werkgroep die zich hiermee heeft bezig gehouden het afgelopen jaar en dit zet door naar het volgende jaar. In het nieuwe jaar en met de nieuwe studiedagen zal ik u zeker meer over onze ontwikkelingen vertellen en wat uw zoon of dochter ervan gaat merken in de klas.

  3. Sociale veiligheid: Ook dit schooljaar hebben we een werkgroep gehad die zich heeft bezig gehouden met de sociale veiligheid in de klassen. Ze hebben nagedacht over hoe we het groepsproces kunnen verbeteren en hebben het veiligheidsplan verbeterd. Dit heeft zeker nog groei en daar gaan we het volgende jaar ook mee verder.Met vriendelijke groet,


Peter-Paul Kleyn