Ouderportaal

Onze kinderen vanavond in Hart van Nederland

Onze kinderen vanavond in Hart van Nederland

Beste ouders/verzorgers,


Vandaag zijn de groepen 6 en 7 in Madurodam geweest. 16 Van deze kinderen hebben daar ook een toneelstukje opgevoerd voor meer dan 300 mensen. Ze speelden het verhaal van de heer Max van Trommel. Voor hem veranderde zijn hele leven toen hij ineens, op 9-jarige leeftijd, een jodenster moest dragen en voor zijn gezin moest zorgen. De kinderen hebben samen met twee dramadocenten het toneelstuk bedacht. Max van Trommel was er zelf ook en was duidelijk ontroerd. Verder hebben de kinderen het park bezocht en naar verhalen geluisterd van mensen die de oorlog hebben meegemaakt. Het was weer een heel bijzondere dag.


Er zijn filmopnames gemaakt voor Hart van Nederland. Sommige kinderen zijn hiervoor geïnterviewd. Vanavond om 22:30 uur wordt het uitgezonden. Terugkijken kan natuurlijk ook. De voorgaande jaren werd het ook altijd opgenomen in het Jeugdjournaal. Voo de zekerheid ook maar even kijken dus.


Wij vinden het een hele eer dat we al voor de derde keer zijn gevraagd om naar de Verhalendag in Madurodam te komen. En we zijn megatrots op onze kinderen, die het toneelstuk echt geweldig hebben bedacht en gespeeld.