Ouderportaal

Een bericht uit Turkije

Een bericht uit Turkije

Beste ouders en verzorgers,


Mevrouw Burcu is naar Turkije geweest om te helpen. Hoieronder vindt u haar reisverslag.


Ik ben net terug van Turkije met veel herinneringen en emoties. Na mijn aankomst in Mugla, Bodrum ben ik als eerste naar mijn contacten gegaan met wie ik verder op reis zou gaan.


Op de eerste avond ben ik op bezoek gegaan bij een hotel en een huis waar ouders en kinderen opgevangen werden. Ik merkte dat ze veel behoefte hadden aan praten, we hebben uren gepraat. Hun verhalen waren hartverscheurend.


Al snel maakte ik contact met meer groepen mensen die de hulp inventariseerden. Met het geld dat ik van jullie gekregen heb (ik heb er zelf ook geld aan toegevoegd) en de informatie van de wat er nodig was, ben ik aan de slag gegaan. Er waren zoveel vrijwilligers. Geweldig om te zien.. Dit is wat wij als IKC gedaan hebben:


We hebben als eerste hygiënische hulpmiddelen en baby spullen gekocht. We hebben voor de kinderen die weer naar school moesten schoolspullen gekocht, zoals een rugtas, schooluniform, boeken, schriften, pennen etc. We hebben gelukkig ook kunnen voorzien in specifieke hulpvragen vanuit gezinnen. We hebben ook spulletjes gekocht, zodat we surpises voor kinderen konden maken.


We hebben ook 20 kinderen meegenomen naar een speelpark met een bus (zie foto's). Het was een geweldige dag voor ze. Ze kregen een lunch bij McDonalds en hebben in het park spellen gedaan die ze nog nooit eerder gezien hadden. Het was erg fijn om de kinderen zo lekker even hun problemen te zien vergeten en dat ze weer even kind mochten zijn. Ook heb ik spelletjes met ze gespeeld (zie foto's), en ik kon maar niet van ze winnen :-) Ze waren zo trots. Aan het einde van de dag moest er helaas ook weer afscheid genomen worden en dat maakte mij erg emotioneel. We hebben een mooi afscheid gehad en er was veel liefde en dankbaarheid in het moment voor elkaar. Ik zal nooit hun ogen en blik vergeten aan het einde van de dag.


Ik heb dit alleen kunnen doen, dankzij jullie steun. Jullie kunnen ook trots zijn en ik hoop dat jullie ook (door mijn brief) de liefde kunnen voelen die ik ze die dag heb kunnen geven. Jullie kunnen trots zijn. Heel veel dank!


Ik heb nog een klein beetje geld over. De hulporganisaties met wie ik samenwerkte, geven mij nu door wat ze nodig hebben en dan kan ik dat voor ze betalen. Ze zullen mij de bonnetjes appen van hun uitgaven. Mocht u nog wat willen bijdragen, dan kan dat altijd en kunt u dit aangeven bij de directeur. Hij zal u dan in contact brengen met mij. Dit is niet een sprint, het is een marathon geworden voor Turkije.


Nogmaals wil ik u heel erg bedanken namens mijn land, ik ben heel erg dankbaar dat jullie dit mogelijk hebben gemaakt.


Ik wil u een fijne dag en week wensen!