Ouderportaal

IKC Bibliotheek

IKC Bibliotheek

Beste ouders en verzorgers,


Vorige week hebben hulp ouders geholpen met het stickeren van de boeken voor de afdeling onderwijs. Zo kunnen de kinderen nu iets gerichter hun boeken zoeken passende bij hun leesniveau. We willen de ouders erg bedanken voor hun hulp!


Afgelopen maandag is de bibliotheek van start gegaan in het hele IKC met de nieuwste boeken, die geleverd zijn door de Kleine Kapitein.


Op de hele dagopvang en de peuteropvang zijn mooie plekken ingericht met de nieuwste prentenboeken waar de kinderen uit worden voorgelezen en die ze zelf kunnen pakken. Beneden bij de groepen 3 zijn de kasten gevuld met AVI 3 en AVI 4 boeken. Op de eerste verdieping bij de kleuetrgroepen zijn er verschillende plekken ingericht waar de kinderen in leeshoekjes prentenboeken kunnen lezen. En op de tweede verdieping zijn de kasten voor de groepen 4 tot en met 8 ingericht.


Als ik langs de verschillende groepen loop in de ochtend zie ik de kinderen geconcentreerd lezen en ze kijken ook niet meer op als ik de klas in kom (wat een heel goed teken is). Ook hoor ik van de leerkrachten dat er gevraagd wordt door de kinderen of de leesmomenten langer mogen duren. Ook zie ik de kleinste kinderen naar de boekenkast lopen / kruipen en met veel verwondering een boekje pakken en het open slaan om dan aandachtig te onderzoeken wat er allemaal gebeurt - al kijkend en voelend. Het is precies wat we voor ogen hadden.


Dit is de eerste fase en elk jaar zullen we geld reserveren om de bibliotheek op te bouwen en te verversen.


Op naar veel nieuwe jaren met veel mooie belevenissen en verwonderingen in de boeken!


Met vriendelijke groet,


De biebcommissie