Ouderportaal

Nieuw meubilair voor de kinderen afdeling onderwijs

Nieuw meubilair voor de kinderen afdeling onderwijs

Beste ouders en verzorgers,


De groei van ons IKC heeft ervoor gezorgd dat we de komende jaren te maken krijgen met niet-contante twee-stromen. Dit wil zeggen dat er jaren zijn waarin er twee dezelfde groepen zijn en een ander jaar is er 1 groep van. Dit is nu ook aan de orde bij groep 3A en 3B en volgend jaar is er 1 groep 3. Het fenomeen van twee-stromen zullen we de komende jaren nog vaker zien.


Bij de aanschaf van het meubilair is geen rekening gehouden met deze groei. Het gevolg daarvan is dat je continu met een groot overschot aan meubilair zit en misschien hebben sommigen van u het ook gezien, het grote overschot aan meubilair dat op de gangen van ons IKC staat.


Om dit op te lossen zijn we dit jaar begonnen met het investeren in nieuw meubilair (stoeltjes en tafeltjes van de kinderen). Het zal gefaseerd gaan en we beginnen met de groepen 5, 6, 7 en 8. Elk schooljaar zullen we een aantal groepen omlaag gaan en het meubilair vervangen, waarbij het streven is om dit in 3 jaar af te ronden.


Wat gaat er gebeuren?


Alle kinderen zullen aan tafeltjes gaan zitten op 1 hoogte - we gebruiken de grootste tafeltjes die ze in groep 7 en 8 hebben. De kinderen krijgen dan stoeltjes passend bij hun lengte, dat voorzien is van een voetenplank, zodat ze rustig aan hun tafel kunnen werken. Dit systeem wordt op veel scholen gebruikt die te maken hebben met groei en niet-constante 2-stromen.


Het meubilair wordt aanstaande woensdag geleverd.


Tijdens de rapportgesprekken kunt u dit bekijken. U kunt het bijvoorbeeld zien op de gang van de tweede verdieping (er zal dan een setje staan als voorbeeld), mocht u er interesse voor hebben.


Met vriendelijke groet,


Peter-Paul Kleyn


Directeur IKC De Kindertuin