Ouderportaal

Nieuwe maatregelen persconferentie

Nieuwe maatregelen persconferentie

Beste ouders en verzorgers,Gisteravond was er een persconferentie over de coronamaatregelen. Het kabinet heeft een versoepeling aangekondigd voor de quarantaineregels. Wat verandert er vanaf vandaag:  • Kinderen van de opvang en onderwijs die in contact zijn geweest met iemand die corona heeft, hoeven niet in quarantaine als zij zelf geen klachten hebben. Zij kunnen nu gewoon naar de opvang en naar de school. Ouders letten extra goed op de gezondheid van hun kinderen. Kinderen met coronaklachten blijven wel thuis. Zij doen dan een zelftest of laten zich testen door de GGD.

  • Als er over de langere termijn meerdere besmettingen in de groep zijn, doet de GGD een uitbraakonderzoek. In dat geval kan de GGD nog wel een quarantaine-advies geven voor de hele groep.

  • Als een hele groep (onderwijs) in quarantaine moet, dan geeft de school zoveel mogelijk les op afstand. Ook kunnen er thuiswerk pakketten meegegeven worden.


We merken dat het aantal coronagevallen op ons IKC in de afgelopen week enorm is toegenomen, zowel bij de kinderen, ouders als bij de leerkrachten en de pedagogisch medewerkers. Wanneer een medewerker van de groep / klas naar huis moet (of thuis moet blijven), dan kan het voorkomen dat ook uw kind naar huis moet (of thuis moet blijven). We proberen het altijd intern op te lossen, maar het kan voorkomen dat uw kind een dag (of helaas meerdere) niet naar ons IKC kan komen. We vragen hiervoor uw begrip.


Op ons IKC blijven voorlopig de coronaregels gelden:  • Kinderen met coronaklachten en of een positieve zelftest blijven thuis en laten zich testen bij de GGD.

  • Voor IKC medewerkers en voor de leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 geldt het dringende advies: doe twee keer per week een preventieve zelftest.

  • Wanneer uw kind klachten heeft en u een zelftest doet: Als de zelftest positief is, houdt u uw kind thuis en laat u het testen bij de GGD. Als de GGD test negatief is, kan uw kind weer naar het IKC.

  • Ouders mogen alleen op afspraak het gebouw in. Ook de overdrachten bij de afdeling opvang vinden in de hal of buiten plaats. Hier verandert niets in.

  • De medewerkers van het IKC en leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 dragen mondkapjes in de gang. Ouders bij de hele dag opvang dragen een mondkapje in de gang bij de overdracht.

  • Daarnaast gelden nog steeds de basismaatregelen en houden volwassenen anderhalve meter afstand van elkaar.


Met deze maatregelen kunnen we het onderwijs en de opvang op ons IKC zo veilig mogelijk organiseren.


Namens alle collega’s van IKC De Kindertuin wens ik u en uw kinderen een goede gezondheid toe!


Met vriendelijke groet,


Peter-Paul Kleyn


Directeur IKC De Kindertuin