Ouderportaal

Wat vond de onderwijsinspectie van ons IKC

Wat vond de onderwijsinspectie van ons IKC

Beste ouders en verzorgers,


Gisteren is de onderwijsinspectie op bezoek geweest bij de afdeling onderwijs en het was een goed bezoek. De onderwijsinspectie is de instantie die de kwaliteit van het onderwijs volgt en uiteindelijk beoordeelt of een school/IKC zwak, voldoende of goed onderwijs biedt.


Graag zou ik hieronder de bevindingen van de inspecteur met u willen delen.


De inspecteur kwam naar onze locatie om te kijken hoe wij lesgeven in de klas. Ze was zeer verrast over hoe wij met de kinderen omgaan: Ons pedagogisch en didactisch handelen was op orde. Ook over de sfeer en de rust was ze aangenaam verrast. Ze zag natuurlijk een hoop zaken waar we wat mee moesten en ze heeft daar haar zorgen over uitgesproken. Dit waren voor ons geen nieuwe aandachtspunten. Het waren allemaal zaken waar we plannen op hadden gemaakt en waar we mee bezig zijn – dit zijn ook de zaken die wij veelal bij de studiedagen oppakken.


Na het zien van de 5 groepen, de sfeer in het IKC, de rust en de plannen, kon de inspecteur concluderen dat we zeker op de goede weg zijn, dat we goed zicht hebben op wat er in de klassen gebeurt en dat onze plannen de juiste bouwstenen zijn om onze kinderen goed onderwijs te bieden.


Als directeur van IKC De Kindertuin kan ik niets anders zeggen dan dat ik trots ben op dit resultaat, dat ik trots ben op het team, onderwijs en opvang, dat elke dag heel hard werkt om uw kinderen te bieden waar wij voor staan: een plek om te groeien.


Een fijne avond en met vriendelijke groet,


Peter-Paul Kleyn


Directeur IKC De Kindertuin