Ouderportaal

Versoepelingen corona en het IKC

Versoepelingen corona en het IKC

Beste ouders en verzorgers,


Het jaar is bijna ten einde en de overheid heeft besloten om de cohorteringen op te heffen. Wat gaat dit betkenen voor het IKC.


BSO

De kinderen van de Lieveheersbeestjes en Sprinkhanen mogen weer gemengd (buiten)spelen. Het eet en drinkmoment direct uit school bieden we voor de Lieveheersbeestjes nog wel in de hal aan. Dit is ons goed bevallen!


HEDO/PO

Hier verandert nog niets. De HEDO en PO werden beide gezien als 1 cohort en hebben m.b.t. cohorteringen geen maatregelen hoeven treffen. Wat betreft ouders binnen ontvangen en het dragen van mondkapjes in ons IKC wachten we het protocol van PO-raad nog af. Zodra hier meer duidelijkheid over is, zal Mary u hierover informeren.


Onderwijs

De cohorten per verdieping zullen vanaf maandag 28 juni niet meer bestaan. Dit betekent dat groepen weer mogen mengen. We houden natuurlijk wel de nodige hygiene maatregelen en volwassen houden de gepaste afstand.

Bij een besmetting van een leerling of leerkracht gaat de groep nog wel in quarantaine. U wordt dan door de directeur geïnformeerd over de vervolgstappen.


Gespreide start- en eind tijden: gezien de korte periode tot aan de zomervakantie, we in het ritme zitten en de kinderen gewend zijn aan de gespreide tijden, willen we dit vasthouden tot aan de zomervakantie.

Alleen de groepen 6/7 en groep 8 kunnen nu via de hoofdingang naar binnen gaan. Zij mogen om 8:30 uur naar binnen als groep 5 ook naar binnen gaat.

De zij-ingang is nu alleen nog voor de kinderen en ouders van de peuterspeelzaal.


Hopende u voor nu voldoende geinformeerd te hebben.

Met vriendelijke groet,


Peter-Paul Kleyn

Directeur IKC De Kindertuin